Az Edenred bejelenti, hogy rosszindulatú szoftvertámadás érte

Az Edenred S.A. (“Edenred”) ezúton bejelenti, hogy 2019. november 21-én információs technológiai rendszereit rosszindulatú szoftvertámadás érte. Az Edenred jelenleg is vizsgálja a támadás mértékét.
A támadás észlelését követően az Edenred kiberbiztonsági szabályzata szerint azonnal megkezdte az ellenintézkedéseket a további támadások elkerülése érdekében.
Az Edenred minden lehetséges rendelkezésre álló eszközt igénybe vesz működése és ügyfelei adatainak védelme érdekében.
Az Edenred elkezdte a kapcsolatfelvételt az illetékes kormányzati hatóságokkal és szabályozó intézményekkel.

 

Az Edenredről:

Az Edenred vezető szerepet tölt be világviszonylatban a vállalatok, alkalmazottak és kereskedők közötti tranzakciós megoldások piacán. A 2018-ban több mint 30 milliárd euró forgalmat generáló tevékenység 80%-a digitális formátumokon keresztül zajlott. A mobilon, online platformokon, kártyán vagy papíralapon nyújtott megoldások mindegyike növeli a fogyasztók vásárlóerejét, optimalizálja a vállalatok költséggazdálkodását, és kedvező a kereskedőknek is.

Az Edenred szolgáltatásai a munkavállalói juttatások (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings stb.) mellett a különböző mobilitási megoldások (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Empresarial stb.), valamint a vállalati kifizetések kiegészítő lehetőségeire (Edenred Corporate Payment), ösztönző és jutalmazó eszközökre (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) is kiterjed.

A vállalatcsoport 50 millió munkavállalóból álló egyedi összetételű hálózatot képez, 830 000 vállalatot és állami intézményt, valamint 1,5 millió kereskedelmi egységet szolgál ki.

Az Euronexten jegyzett és a CAC Next 20 indexben szereplő Edenred 46 országban működik és közel 10 000 alkalmazottat foglalkoztat. Csak Magyarországon több ezer munkáltató és több százezer munkavállaló ismeri és használja naponta a cég termékeit és megoldásait. Köztük főként a munkavállalói juttatásokat, de egyre népszerűbbek a motivációs eszközök, köztük a Mastercard-alapú kártyaszolgáltatások.