Az Edenred bejelenti, hogy visszaáll normál működésre

Az Edenred bejelenti, hogy a rosszindulatú szoftvertámadás után visszaáll normál működésre.
Az Edenred információs technológiai rendszereit 2019. november 21-én ért rosszindulatú szoftvertámadás után az elmúlt pár napban nagymértékű előrelépés történt az érintett szolgáltatások helyreállításában. Ez lehetővé teszi az Edenred számára, hogy fokozatosan visszatérjen normál működéséhez.
A fejlett rosszindulatú vírus gyorsan beazonosításra került és bebizonyosodott, hogy az terjedésre képtelen.
Az Edenred működésének gyors visszaállítását annak köszönheti, hogy azonnali óvintézkedéseket tett a támadást követően, többek között lekapcsolta rendszereit annak érdekében, hogy megvédje üzleti folyamatait és ügyfeleinek működését.
Iparág vezető külsős technikai szakértők bevonásával végzett alapos elemzés alapján nincs bizonyíték bármilyen személyes adat eltulajdonítására vagy illetéktelen hozzáférésére, illetve nem észlelték szennyezés vagy a vírus terjedésének jeleit az Edenred ügyfeleinél.
Az Edenred továbbra is elkötelezett annak érdekében hogy a legjobb minőségben nyújtsa szolgáltatásait ügyfeleinek. Jelen esetben is teljes átláthatósággal jár el ügyfeleivel szemben, és a jövőben is ehhez tartja magát.

Az Edenredről:

Az Edenred vezető szerepet tölt be világviszonylatban a vállalatok, alkalmazottak és kereskedők közötti tranzakciós megoldások piacán. A 2018-ban több mint 30 milliárd euró forgalmat generáló tevékenység 80%-a digitális formátumokon keresztül zajlott. A mobilon, online platformokon, kártyán vagy papíralapon nyújtott megoldások mindegyike növeli a fogyasztók vásárlóerejét, optimalizálja a vállalatok költséggazdálkodását, és kedvező a kereskedőknek is.

Az Edenred szolgáltatásai a munkavállalói juttatások (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings stb.) mellett a különböző mobilitási megoldások (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Empresarial stb.), valamint a vállalati kifizetések kiegészítő lehetőségeire (Edenred Corporate Payment), ösztönző és jutalmazó eszközökre (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) is kiterjed.

A vállalatcsoport 50 millió munkavállalóból álló egyedi összetételű hálózatot képez, 830 000 vállalatot és állami intézményt, valamint 1,5 millió kereskedelmi egységet szolgál ki.

Az Euronexten jegyzett és a CAC Next 20 indexben szereplő Edenred 46 országban működik és közel 10 000 alkalmazottat foglalkoztat. Csak Magyarországon több ezer munkáltató és több százezer munkavállaló ismeri és használja naponta a cég termékeit és megoldásait. Köztük főként a munkavállalói juttatásokat, de egyre népszerűbbek a motivációs eszközök, köztük a Mastercard-alapú kártyaszolgáltatások.

További információ: www.edenred.hu