Az Edenred Magyarország aláírta a Sokszínűségi Kartát

A Sokszínűségi Karta aláírásával vállalatunk megerősíti elkötelezettségét a tolerancia, a tisztelet és az emberek egyediségére való figyelmesség mellett, mely értékeket a Vállalatcsoport már több, mint 20 éve alkalmaz a gyakorlatban. A munkahelyen az esélyegyenlőség, kortól, fogyatékosságtól, nemtől, fajtól, etnikai származástól, vallástól vagy szexuális irányultságtól függetlenül a legfontosabb számunkra.

 

Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország ügyvezetője mától a sokszínűség nagykövete Magyarországon: „Az Edenrednél úgy gondoljuk, hogy az innováció gyökere a sokszínűség. Ezért arra ösztönözzük alkalmazottainkat, hogy bátran merjék kifejteni sokszínű véleményüket és ötleteiket. Azt szeretnénk, hogy felhatalmazva érezzék magukat és megértsék, hogy az ő egyedi hozzájárulásuk is valódi változást hozhat. Megoldásaink úgy épülnek fel, hogy összekapcsolják azokat, akik képesek együtt fejlődni és boldogulni, termékeink sokfélesége pedig lehetővé teszi számunkra, hogy minden érdekelt fél igényeit kielégíthessük. Határozottan hiszem, hogy a sokszínűség közvetlenül kapcsolódik céljaink elérésének képességéhez és ahhoz, hogy egyaránt válhassunk az alternatívák munkáltatójává és piacvezetővé is.”

 

A munkahelyi sokszínűség előnyei vitathatatlanok: tehetséget hozhat a csapatba, növelheti a csapattagok elkötelezettségét, segít jobban megérteni az ügyfeleket, végső soron pedig a fokozott kreativitást, az innovációt és a növekedést célozza meg.

 

A magyarországi Sokszínűségi Kartát a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) indította útjának az Mtd Tanácsadó Kft-vel közösen 2016. október 16-án, a Magyar Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával.

 

A magyarországi Sokszínűségi Karta fő célja az, hogy tükrözze a magyar társadalom munkaerő-sokszínűségét, és megkülönböztetéstől mentes munkakörnyezetet teremtsen. Az Edenred most egyértelmű üzenetet küldött az egész üzleti közösség felé annak érdekében, hogy felismerjék, az alkalmazottak, az ügyfelek és a beszállítók közötti sokszínűség a fejlődés és a siker motorja.

 

Európában ma a Sokszínűségi Karta a 26 EU-tagállam több mint 8000 aláíróját tömöríti egybe, melyek nemzeti szinten elfogadták a Karta alapelveit. Már több mint 14 millió alkalmazott profitál az aláíró vállalatok elkötelezettségéből, élvezve a toleránsabb és befogadóbb társadalom erényeit.